2009.04.11. 21:56 Metz

Wemy Hiang keleti stílusgyakorlat

A kaszinó ajtaja kinyílt, és Rezeda lépett be rajta. Levette kalapját, kabátját, majd az előtér egyik üres fogasára helyezte őket. A nagyterembe érkezve rögtön a megfelelő asztalt kutatta.
- Kázmér! Kázmér! – a távolról integető alacsony férfi kezében két pohárral a tömegen keresztül átfurakodva érkezett elé. Az egyik pezsgős poharat azonnal átnyújtotta Rezedának majd aggodalmasan beszélni kezdett.
- Hol voltál? Már mindenki téged keres. – beszéd közben idegesen topogott.
- Kérlek! Nem tartozom elszámolással az általam eltöltött idő és helyek tekintetében. ¬– mondta ingerülten Rezeda, és beleivott a pezsgőbe.
 - Kázmér ne tedd ezt, kérlek. A kártyaadóság komoly dolog, és mint tudod a kaszinó szabályai szerint 24 órán belül fizetni vagy köteles. A kizárásodat csak néhány jótevődnek hála, hogy nem véglegesítették. Kérlek, tisztázd a helyzeted minél hamarabb. – megfogta Rezeda karját, és félrevonta – Az öreg Grinzinger az azonnali kitiltás mellett szavazott. Öregem most már a becsületed forog kockán!
Rezeda megsértve arrébb lépett.
- Nekem nincs becsületem! Nekem nincs szükségem arra, hogy párbajképes legyek! – mondta haragosan – Mindazonáltal szándékomban áll fizetni. Ezt akár közölheted is a tisztelt kaszinó tagságával.
- Jó, jó – csitítgatta a másik – Nem akarok én beleszólni kérlek, csak gondoltam - de aztán nem folytatta csak sunyin fürkészte Rezeda arcát.
Rezeda pedig faképnél hagyva őt, sértett eltökéltséggel végigjárta a termet, közben néhány ismerősével, barátjával kezelt, majd megállapodott a gondosan kiválasztott játékasztalnál. Belső zsebéből elővette az összes vagyonát képező zsetonját, és pörgetve az asztalra dobta.
- A zéróra! – adta ki katonásan a parancsot.
A krupié elhelyezte a zöld kis négyzetben az összeget, majd megpörgette a lomha kereket, míg a golyót az ellenkező irányba pöccintette.

szerintünk: (0/5)
értékelem: (3/5)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://orszagh.blog.hu/api/trackback/id/tr351060098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása